Ondernemingsrecht
Zoekt u een ervaren ondernemingsrecht advocaat die actief met u meedenkt en u voorziet van praktisch advies? Dan stellen wij ons graag voor.
Als ondernemer wilt u zich richten op dat waar u goed in bent. De advocaten van Boers Advocaten snappen dat als geen ander. Door onze ervaring en expertise kunt u al uw juridische vragen met vertrouwen aan ons uit handen geven.
Voor wie
Ondernemingsrecht is een rechtsgebied dat midden in de maatschappij staat. U komt het tegen in alle facetten van uw bedrijfsvoering. Of het nu gaat om een vennootschap onder firma, een maatschap, commanditaire vennootschap, BV of coöperatie: onze advocaten ondersteunen u graag.
Wilt u een onderneming starten? Wij adviseren u onder andere over het kiezen van een bedrijfsvorm, het opstellen van de algemene voorwaarden en uw factureringsproces.
Bent u ondernemer? Dan adviseren wij u bij alles wat voorbij komt in uw organisatie. Zoals geschillen tussen aandeelhouders of vennoten. Of als u een ander bedrijf wilt opkopen of wilt fuseren. Onze advocaten geven dan advies over bijvoorbeeld de inrichting van het aandeelhouderschap en het type aandelen. En nemen u het papierwerk uit handen.
Tenslotte denken we met u mee over bedrijfsopvolging. Een soms gevoelig onderwerp met name binnen de agrarische maatschap en familiemaatschappen.
Oog voor alle belangen
In het ondernemingsrecht spelen financiële belangen een grote rol. Maar er spelen vaak meer belangen mee, alleen al omdat er vaak meerdere stakeholders zijn. Zoals de aandeelhouders of vennoten, de directie en het personeel. En bij een familiebedrijf: de familieleden.
Onze advocaten hebben door hun ruime ervaring oog voor al deze belangen en weten hoe daarmee om te gaan. Daarnaast zijn zij in staat om – samen met u – beslissingen indien nodig snel en onder hoge druk te nemen. Want de bedrijfsvoering van uw onderneming staat op nummer één.
Onze toegevoegde waarde voor uw onderneming
Wij willen ‘ondernemer met de ondernemer zijn’. Dat betekent dat wij proactief meedenken met de volgende stap. Bijvoorbeeld bij het uitbreiden (of afslanken) van uw onderneming, reorganiseren of fuseren. Onze advocaten spelen in op uw juridische vragen: zelfs als u die vragen nog niet in het vizier heeft. Naast advies staan onze advocaten u bij in juridische procedures.
Hierin kunnen wij u ondersteunen
Wij hebben ruime ervaring op onder meer de volgende gebieden:
- Opstellen van een aandeelhoudersovereenkomst.
- Aangaan of beëindigen van een samenwerkingsverband zoals een maatschap of VOF.
- Adviseren en begeleiden van een bedrijfsoverdracht of bedrijfsovername.
- Opstellen van algemene voorwaarden en inrichten in de bedrijfsvoering.
- Advisering en begeleiding bij fusies en overnames.
- Contractenrecht: het opstellen van overeenkomsten en juridische bijstand bij conflicten over de uitvoering van een overeenkomst.
- Insolventie of faillissement.
- Advisering en begeleiding bij een management buy out: een (gedeeltelijke) overname door het management.
- Het adviseren over en opstellen van een joint venture overeenkomst voor een samenwerking tussen ondernemingen.
Onze werkwijze
Wij hebben met veel klanten een meerjarige samenwerking. Hierdoor leren wij hun bedrijf goed kennen en kunnen we inspelen op de gebeurtenissen in de organisatie. Onze advocaten houden van een praktische aanpak, zodat u weet waar u aan toe bent. Zij treden zakelijk, kundig en doortastend op met de focus op uw belangen.
Ondernemingsrecht staat niet op zichzelf. En als er overlap is met arbeidsrecht (overgang van onderneming, fusie en overname), familierecht (echtpaar met eigen onderneming, pensioenverdeling) of erfrecht (bedrijfsopvolging bij overlijden), dan heeft Boers Advocaten al deze expertise in huis.
Kunnen wij iets voor u betekenen? Als u uw gegevens invult onderaan deze pagina, nemen we contact met u op en bespreken de mogelijkheden.
Onze nieuwste publicaties / blogs over ondernemingsrecht:
- Is de VOF gebonden wanneer één van de vennoten zijn vertegenwoordigingsbevoegdheid te buiten gaat?
- Ondernemers opgelet, eHerkenning (nog) niet verplicht!
- Schending garantiebepaling: accountant aansprakelijk?
- De noodzaak van een aandeelhoudersovereenkomst
- Mag je ervoor kiezen om een leverancier wel te betalen, maar de belastingdienst niet?