Mediation Boers Advocaten
hoek

Mediation – regie over de uitkomst

Echtscheidingsmediation

Bij een scheiding verandert er in korte tijd veel in uw leven. Hierbij heeft u ondersteuning nodig op meerdere gebieden. U kunt kiezen voor eigen advocaten. Maar het is verstandig om te bekijken of u via echtscheidingsmediation sámen een oplossing kunt vinden voor de ontstane situatie.

Mogelijke conflicten worden bij de mediator besproken met het doel er samen uit te komen. Met als voordeel dat partijen zelf de regie kunnen houden over de uitkomst.

Mediation

De mediator zorgt dat het mediationproces in goede banen verloopt. Denk aan het creëren van omstandigheden voor open communicatie en zorgen dat partijen evenveel ruimte krijgen. Daarnaast heeft de mediator een informerende rol: wat zijn de mogelijkheden, juridisch en financieel gezien.

Voordelen van mediation zijn:

  • U houdt samen de regie over de uitkomst, in plaats van een rechter die uitspraak doet.
  • Het resultaat is duurzamer en heeft meer draagkracht, omdat partijen samen de oplossing hebben gevonden.
  • Het komt de onderlinge relatie ten goede, omdat mensen niet lijnrecht tegenover elkaar zijn komen te staan.
  • Er is meer ruimte voor creatieve oplossingen en een uitkomst op maat.
  • Mediation is meestal sneller en goedkoper dan een gerechtelijke procedure.

We laten het u eerlijk weten als uw geschil zich niet leent voor mediation. Want er zijn ook nadelen:

  • Mediation vereist inspanning en bereidwilligheid van partijen. Blijkt deze te ontbreken, dan moet u alsnog naar de rechter.
  • Besef dat water bij de wijn doen vaak onoverkomelijk is. Beide partijen moeten een handreiking kunnen én willen doen om tot een gezamenlijke oplossing te komen.
  • Komen partijen er samen niet uit? De mediator kan geen beslissing afdwingen. U moet dan alsnog naar de rechter.

Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS)

U wilt uw geschil, inclusief financiële en soms ook emotionele belangen, niet zomaar uit handen geven. Kies daarom een advocaat/mediator met een erkende opleiding voor echtscheidingsbemiddeling. Bij Boers Advocaten is een van onze echtscheidingsadvocaten, Mr. Carien Snouckaert van Schauburg-Buchwaldt, een ervaren en geregistreerd vFAS-mediator.

Naast opleiding en ervaring is het belangrijk dat partijen een klik voelen met de mediator. Dat hoeft niet zozeer een persoonlijke klik te zijn; belangrijk is dat u het vertrouwen heeft dat de mediator met beide partijen hetzelfde doel voor ogen heeft.

Mediation / onderneming

Als ondernemer heeft u bij mediation de oplossing veel meer in eigen hand en is maatwerk mogelijk. Mediation leent zich voor een zakelijk geschil, maar ook als u gaat scheiden en een onderneming heeft.

Door onze kennis van het ondernemingsrecht en familierecht zijn wij de aangewezen partij om u in mediation te begeleiden. Wij informeren u, indien nodig na het inschakelen van externe adviseurs, onder meer over bedrijfswaardering, financiën en de continuïteit van de onderneming. Ook wijst de mediator op de fiscale gevolgen van gemaakte afspraken met hulp van een fiscaal deskundige.

Coaching / mediation

Zit u al in mediation en heeft u behoefte aan persoonlijk advies? Wij treden graag op als uw coach / sparringpartner.

Informatie over mediation

Wilt u weten of wij iets voor u kunnen betekenen? Vul uw gegevens in onderaan deze pagina; dan nemen we contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Links

 

Hoe wenst u dat we contact opnemen?

Voordat u het formulier verzendt, verzoeken wij u de
veiligheidscaptcha aan te vinken.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Boers Advocaten bij Twitter
Boers Advocaten bij LinkedIn
Boers Advocaten bij Facebook
Schrijf ons een bericht.

Boers Advocaten gebruikt cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.Niet akkoord? Klik hier voor meer informatie.