Rechtshulp bij letselschade
Letselschade heeft lichamelijke, emotionele én financiële gevolgen. Dit roept veel vragen op: kunt u weer aan het werk? Hoe krijgt u misgelopen inkomsten vergoed? Wie betaalt de huidige en toekomstige schade? Laat u daarom bijstaan door een expert.
Wat is letselschade?
Er is sprake van letselschade als u door het verwijtbaar handelen van iemand anders lichamelijk en/of geestelijk letsel oploopt. Zoals bij een verkeersongeluk, bedrijfsongeval of een medische fout.
Het gaat om materiele schade: zoals schade aan uw eigendommen, medische kosten die niet vergoed worden en misgelopen inkomsten, maar ook immateriële schade (smartengeld) telt mee.
Smartengeld bij letselschade
Smartengeld is een financiële vergoeding voor de emotionele schade die u oploopt. Het is moeilijk om daaraan een prijskaartje te hangen. Laat u daarom goed adviseren over de mogelijkheden.
Smartengeld kan alleen toegekend worden aan het slachtoffer zelf. Maar er bestaan ook vormen van smartengeld, die aan anderen dan het slachtoffer toegekend kunnen worden. Zoals affectieschade: een vergoeding voor emotionele schade die familieleden of nabestaanden vergoed kunnen krijgen bij overlijden of zwaar gewond raken van een naaste. Of shockschade: materiële en immateriële schade die iemand oploopt door de directe confrontatie met een traumatische gebeurtenis van een naaste.
Onze letselschade advocaten zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en methodes om smartengeld te berekenen. Voor de schadeberekening maken wij ook gebruik van OnlineSchadestaat, een programma waarmee uw schade eenvoudig online kan worden bijgehouden.
Het belang van een goede letselschade advocaat
Letselschade is een complex rechtsgebied omdat er meerdere partijen zijn met vaak tegenstrijdige belangen. Zoals de partij die de schade heeft veroorzaakt, verzekeraars en deskundigen; denk aan medisch adviseurs, arbeidsdeskundigen en rekenbureaus voor schadeberekeningen. Het is daarom belangrijk dat u uw juridische vragen met vertrouwen uit handen kunt geven aan een deskundige advocaat, die opkomt voor úw belangen.
Schikken of procederen
Een groot deel van de letselschadezaken wordt opgelost zonder procedure bij de rechtbank. Het voordeel van zo’n schikking is dat u weet waar u aan toe bent en niet afhankelijk bent van de uitspraak van een rechter. Daarnaast kan een procedure bij de rechtbank erg lang duren, wat het moeilijk maakt om het hoofdstuk af te sluiten en verder te gaan.
Een schikking zorgt dus voor een snellere uitkomst, maar dit mag niet ten koste gaan van de zorgvuldigheid. Laat u daarom goed adviseren. Is er in de toekomst nog een operatie nodig of bestaat er een risico op verergering van de klachten en beperkingen? In dat geval is het verstandig een medisch voorbehoud op te nemen.
Gespecialiseerde en ervaren letselschade advocaat
Wij hebben jarenlange werkervaring op het gebied van letselschade. Daarnaast zijn we aangesloten bij gespecialiseerde beroepsverenigingen zodat u zeker weet dat wij ons vak verstaan. Onze letselschade advocaat mr. Eugénie Ponjee-Scheurwater is lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA), de Vereniging van Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade (ASP) en de Werkgroep Artsen Advocaten (WAA). We zijn dus altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Wij hebben een netwerk van deskundigen die indien nodig ingeschakeld worden. Hierbij blijven wij natuurlijk uw vaste aanspreekpunt.
Onze werkwijze
Letselschade kan een ingrijpende gebeurtenis in uw leven zijn. Door onze werkervaring snappen wij dat als geen ander. Daarom hebben we persoonlijke aandacht voor uw zaak, zodat u uw juridische vragen en zorgen aan ons kunt toevertrouwen. Omdat een letselschadezaak een lang traject kan zijn, hechten wij aan een goede relatie waarin we met u samenwerken naar een goede uitkomst.
Onze letselschade advocaten zijn betrokken, hebben oog voor uw emoties, maar zijn zakelijk waar dat in uw belang nodig is. Bij ons weet u waar u aan toe bent.
Letselschade – hiervoor kunt u bij ons terecht
Wij staan u graag bij in de volgende zaken:
- Arbeidsongevallen
- Beroepsziekten
- Hersenletsel (niet-aangeboren hersenletsel ofwel NAH)
- Letsel bij kinderen
- Medische fouten
- Overlijdensschade: bijvoorbeeld door een bedrijfsongeval
- Schade bij sport en spel
- Schade bij zelfstandigen
- Verkeersongevallen
- Whiplash
- Posttraumatische stressstoornis (PTSS)
- Deelgeschillen: wilt u schikken, maar wordt u het niet eens over een onderdeel van de schikking? U kunt dit dan op een laagdrempelige manier voorleggen aan de rechter.
- Een second opinion bij een geschil met uw rechtsbijstandsverzekeraar. Bent u het niet eens met het standpunt van uw rechtsbijstandverzekering? Kijk in uw polisvoorwaarden of u een beroep kunt doen op de geschillenregeling of recht heeft op een second opinion.
- Schade vorderen in een strafzaak: dit is een alternatieve mogelijkheid om schade te verhalen, bijvoorbeeld als de dader geen verhaal biedt. Voordeel: u hoeft geen afzonderlijke procedure te starten en als er een schadevergoedingsmaatregel wordt opgelegd, staat de overheid garant dat u de schadevergoeding daadwerkelijk krijgt.
Kosten van juridische hulp
Uw kosten worden in de meeste gevallen vergoed door de aansprakelijke partij. Zodra de aansprakelijkheid voor een ongeval of medische fout erkend wordt, vormen de kosten van juridische hulp namelijk een onderdeel van uw schade, die volledig vergoed moet worden.
Is het nog niet duidelijk wie aansprakelijk is? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand. Heeft u een rechtsbijstandverzekering, overleg dan met ons of het verstandig is om hier een beroep op te doen.
Wilt u overleggen met een gespecialiseerde letselschade advocaat? Neem contact op met Eugénie Ponjee-Scheurwater via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0318 - 52 24 04. Het eerste half uur is gratis vanwege ons lidmaatschap van de LSA.
Wilt u zich verder inlezen in het onderwerp letselschade? Bekijk de links hieronder:
- Vereniging van Letselschade Advocaten, www.lsa.nl
- Vereniging van Advocaten van Slachtoffers van Personenschade, www.asp-advocaten.nl
- Werkgroep Artsen Advocaten, www.waa.nl
- De Letselschade Raad, www.deletselschaderaad.nl
- www.slachtofferhulp.nl
Onze nieuwste publicaties / blogs over letselschade:
- Welke bescherming biedt het recht aan fietsers bij een ongeval
- Mag een verzekeraar na ruim 2 jaar nog een beroep op eigen schuld doen?
- Hoe om te gaan met de schade van een op een dwarslaesie aangepaste woning?
- Zeven signalen om niet-aangeboren hersenletsel te herkennen
- Ongevallen met een elektrische fiets