Incasso Boers Advocaten
hoek

Incasso

Heeft u een vordering die niet betaald wordt? Onze gespecialiseerde advocaten zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft. Hier leest u meer over de mogelijkheden en onze toegevoegde waarde als incasso advocaten.

Voor ondernemers

Als ondernemer levert u diensten of producten van hoge kwaliteit. Als uw contractspartij vervolgens niet betaalt, zorgt dat voor irritatie. Of nog vervelender: voor liquiditeitsproblemen. De incasso advocaten van Boers Advocaten nemen het innen van uw vordering graag over. Dat bespaart u tijd, energie en ergernis.

Wij treden doortastend op, zodat u zo snel mogelijk weet waar u aan toe bent. Gaat het om een vaste klant waarmee u regelmatig zaken doet? Dan gaan we daar zorgvuldig mee om. U kunt erop vertrouwen dat wij met u meedenken en gedegen te werk gaan. Zónder in te boeten op slagvaardigheid.

We kunnen ook het gehele debiteurenbeheer overnemen. Zodat u zich als ondernemer kunt richten op dat waar u goed in bent. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Voor particulieren

Heeft u geld uitgeleend, maar krijgt u uw geld niet terug? Heeft u een vordering op een bedrijf? Bent u particuliere verhuurder, maar wordt er geen huur meer betaald? Dit zijn enkele voorbeelden van zaken waarin onze incasso advocaten voor u kunnen optreden.

Hoe verloopt een incasso traject?

WBij het incasseren van een vordering beginnen we met de buitengerechtelijke mogelijkheden: dus zonder een procedure bij de rechtbank.

De ervaring leert namelijk dat een brief van een advocaat voor de meeste debiteuren genoeg reden is om alsnog te betalen. Helpt dit niet? Dan stuurt de advocaat een tweede sommatiebrief of benadert de debiteur telefonisch. Indien nodig wordt er bij de laatste brief een concept dagvaarding of concept faillissementsverzoek meegestuurd.

Levert dit geen resultaat op? Dan starten we – na overleg met u – een procedure om betaling via de rechter af te dwingen.

De kosten van incasso

Goed om te weten: de kosten van incasso worden in beginsel verhaald op de debiteur. Wordt de vordering geïnd zonder een gerechtelijke procedure, dan brengen wij onze incassokosten rechtstreeks in rekening bij de debiteur. Voor u zijn er in dat geval geen kosten verbonden aan een incassotraject.

Wordt er een procedure gestart? Dan overleggen we eerst met u over de daaraan verbonden kosten zodat u niet voor verrassingen komt te staan: wel zo duidelijk en transparant. Hier vindt u meer informatie over de kosten.

Het verschil met een incassobureau of deurwaarder

Incassobureaus en deurwaarders werken vaak volgens het principe van ‘no cure, no pay’. Realiseer u dat een incasso advocaat middelen tot zijn/haar beschikking heeft die deze partijen niet hebben: daarin zit onze toegevoegde waarde. Zoals beslaglegging op bijvoorbeeld de bankrekening of inkomsten van uw debiteur. Of de mogelijkheid om een faillissementsverzoek in te dienen bij de rechtbank, als dat nodig is om uw vordering betaald te krijgen.

Een ander voordeel van een incasso advocaat is dat u één vast aanspreekpunt heeft: iemand die uw dossier van A tot Z kent. En moet er geprocedeerd worden? Dan doet uw advocaat dat voor u. Terwijl incassobureaus en deurwaarders op dat punt in het incassotraject vaak alsnog een advocaat moeten inschakelen. Gevolg: extra tijd en kosten.

Bent u debiteur?

Wordt u door een bedrijf, incassobureau of deurwaarder aangesproken om tot betaling over te gaan? Terwijl u goede redenen heeft om dit niet te doen? Dan staan onze advocaten u graag bij. Wij voeren namens u inhoudelijk verweer om de vordering van tafel te krijgen.

Onze werkwijze

Boers Advocaten is aangesloten bij de Vereniging van Incasso- en Procesadvocaten (VIA). Hierdoor zijn we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zo weet u zeker dat u een gespecialiseerde, ervaren incasso advocaat heeft.

Onze advocaten gaan daadkrachtig te werk en houden van duidelijkheid. U weet dus altijd waar u aan toe bent.

Wilt u uw incasso uit handen geven? Neem contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden.

 

Hoe wenst u dat we contact opnemen?

Voordat u het formulier verzendt, verzoeken wij u de
veiligheidscaptcha aan te vinken.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Boers Advocaten bij Twitter
Boers Advocaten bij LinkedIn
Boers Advocaten bij Facebook
Schrijf ons een bericht.

Boers Advocaten gebruikt cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.Niet akkoord? Klik hier voor meer informatie.