Financieel recht Boers Advocaten
hoek

Financieel recht

Financieel recht is een complex rechtsgebied dat altijd in beweging is. Zoekt u als financiële instelling de juiste juridische sparringpartner? Of heeft u een juridisch conflict als belegger, ondernemer, investeerder of financiële dienstverlener? Laat u bijstaan door onze gespecialiseerde advocaten, die de weg weten in de continu veranderende regelgeving.

Aanbieder, bemiddelaar of afnemer van financiële producten

Iedereen die te maken heeft met financiële producten zoals hypotheken, verzekeringen of beleggingen moet extra op zijn hoede zijn. Dat geldt voor de aanbieder van deze producten, maar ook voor de bemiddelaar en de afnemer. Het is namelijk een speciaal rechtsgebied dat bol staat van de wettelijke verboden en verplichtingen.

Volgt de aanbieder of bemiddelaar deze wettelijke bepalingen niet? Dan kunnen de toezichthouders zoals de Autoriteit Financiële Markten (AFM) of De Nederlandsche Bank (DNB) ingrijpen en bijvoorbeeld boetes opleggen. Ook loopt de aanbieder of bemiddelaar het risico aansprakelijk te zijn voor schade die de afnemer heeft opgelopen doordat de wettelijke verplichtingen niet zijn nagekomen.

De afnemer van een financieel product of financiële dienst mag er vanuit gaan dat de aanbieder en bemiddelaar hun zorgplicht nakomen. Zij zijn de deskundige partij die rekening moet houden met de belangen van de afnemer. Dat neemt niet weg dat de afnemer een klachtplicht heeft: het tijdig melden als het financiële product of dienst niet voldoet. Ook kan sprake zijn van eigen schuld.

De juiste sparringpartner voor financiële instellingen

Onze advocaten kennen de financiële wereld van binnen en buiten. Deze ervaring, gecombineerd met onze juridische expertise en praktische aanpak, zorgt ervoor dat wij de juiste juridische partner voor financiële instellingen zijn. Wij adviseren dan ook graag bij bijvoorbeeld het inrichten en/of toetsen van processen en procedures. Hieronder vindt u meer voorbeelden waarmee we u van dienst kunnen zijn.

Juridisch advies

Het is verboden om financiële producten zoals kredieten, verzekeringen of beleggingen aan te bieden, daarin te bemiddelen of te adviseren. Dat mag alleen met een vergunning of vrijstelling. Het aanvragen hiervan is tijdrovend, leidt tot extra administratieve lasten en vereist bijzondere deskundigheid. Onze advocaten financieel recht helpen u daarbij.

Hoe weet u of een product of dienst door de toezichthouder als financieel product gezien wordt? Bij verzekeringen en hypothecaire kredieten ligt dat voor de hand. Maar hoe zit het met bijvoorbeeld huurkoop, cadeaubonnen, betaling in termijnen of een verlengde garantie? Want het gevolg kan zijn dat sprake is van een financieel product, met alle verplichtingen die daarbij komen kijken. Wij adviseren u daarin graag.

Productinformatie en reclame-uitingen over financiële producten moeten aan wettelijke eisen voldoen. Informatie moet altijd correct, duidelijk en niet misleidend zijn. Dat klinkt vanzelfsprekend; maar in de praktijk is het moeilijker dan gedacht. Het is daarom verstandig om alle productinformatie en reclame-uitingen vooraf tegen het licht te houden. Daarmee kunt u veel ellende voorkomen. Onze advocaten kijken graag met u mee.

Procederen bij een geschil

Naast adviseren staan onze advocaten u bij als een procedure noodzakelijk is. Bijvoorbeeld als het financiële product of dienst niet gebracht heeft wat het beloofde of wat ervan verwacht werd.

Of als u als belegger of ondernemer een geschil heeft met een financiële instelling zoals een bank of verzekeraar. Speciale deskundigheid is noodzakelijk om tegenstand te bieden tegen de kapitaalkrachtige aanbieders van financiële producten.

Daarom Boers Advocaten

Onze advocaten zijn gespecialiseerd in financieel recht. Door jarenlange ervaring voorzien zij u van deskundig en praktisch advies. In het geval van een geschil of procedure maken zij een duidelijke inschatting van uw kansen, zodat u weet waar u aan toe bent.

Door het docentschap van één van onze advocaten zijn wij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het financieel recht.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Laat uw gegevens onderaan de pagina achter en we nemen contact met u op.

 

Hoe wenst u dat we contact opnemen?

Voordat u het formulier verzendt, verzoeken wij u de
veiligheidscaptcha aan te vinken.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Boers Advocaten bij Twitter
Boers Advocaten bij LinkedIn
Boers Advocaten bij Facebook
Schrijf ons een bericht.

Boers Advocaten gebruikt cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.Niet akkoord? Klik hier voor meer informatie.