Faillissementsrecht en WSNP Boers Advocaten
hoek

Faillissementsrecht

Een faillissement of surseance van betaling (uitstel van betaling) heeft een grote impact op alle betrokken partijen. Op het bestuur van de onderneming en op leveranciers, schuldeisers, financiers en werknemers.

Omdat de gevolgen van een faillissement aanzienlijk zijn, is het belangrijk dat u zich goed laat voorlichten over uw juridische positie. Wij adviseren u graag.

Curatoren met jarenlange ervaring

Bij Boers Advocaten werken meerdere advocaten die regelmatig door de rechtbank benoemd worden als bewindvoerder/curator in een surseance of faillissement. Zij worden hierbij ondersteund door onze faillissementsmedewerkers. Onze curatoren houden zich bezig met alle soorten faillissementen: van kleine tot grote ondernemingen en in alle bedrijfstakken zoals bouw, handel, retail en industrie.

Door deze ruime ervaring kunnen onze faillissementsrecht advocaten ook bestuurders, schuldeisers en andere betrokken partijen adequaat adviseren in een faillissementssituatie.

Juridisch advies aan bestuurders

Is er nog ‘geen vuiltje aan de lucht’? Juist dan is het verstandig om met ons te overleggen om de onderneming zoveel mogelijk faillissementsproof in te richten. Bij voorkeur kort nadat de onderneming is opgericht of voordat een activiteit is gestart. Want dan is er nog veel vrijheid om constructies op te zetten.

Ook als de donkere wolken zich samenpakken, begeleiden wij bestuurders in verschillende situaties. Bijvoorbeeld bij herstructurering van de onderneming om een faillissement te voorkomen.

Of bij het aanvragen van het eigen faillissement. Onze faillissementsrecht advocaten adviseren over de aanvraag bij de rechtbank en de risico’s. Zij laten u mogelijke knelpunten zien, zodat u voorbereid bent op vragen van de curator of vragen van de curator kunt voorkomen.

Wilt u een akkoord aanbieden aan de schuldeisers? Dit kan zowel voorafgaand als tijdens het faillissement. Onze advocaten geven advies over het akkoord en staan u bij in het proces.

Wordt u als bestuurder aansprakelijk gesteld door de curator? Of vindt een schuldeiser dat u onrechtmatig heeft gehandeld? Onze faillissementsrecht advocaten staan u bij.

Wil de curator een handeling of beslissing van het bestuur in de aanloop naar het faillissement vernietigen (‘pauliana’)? Bijvoorbeeld een betaling of overeenkomst? Wij adviseren u over uw juridische positie.

Voor leveranciers en schuldeisers

Onze ervaring in het faillissementsrecht zetten wij in om leveranciers en schuldeisers juridisch advies te geven. Ook hier maken wij de afspraken bij voorkeur ‘aan de voordeur’ door uw overeenkomsten en algemene voorwaarden zo goed als mogelijk faillissementsproof te maken. Zodat u uw positie zo veel als mogelijk is, veiligstelt.

Dreigt uw afnemer failliet te gaan of is hij failliet? Onze advocaten weten waar u op moet letten en welke mogelijkheden u heeft. Zoals het eigendomsvoorbehoud, retentierecht en recht van reclame.

Bent u van mening dat het bestuur van de onderneming niet juist heeft gehandeld? Wij adviseren u over bestuurdersaansprakelijkheid en andere mogelijkheden.

Andere betrokkenen

Ook andere bij een faillissement betrokken partijen staan wij bij. Bijvoorbeeld werknemers die vragen hebben over hun juridische positie.

Daarnaast treden we op voor financiers, zoals een bank. Onze advocaten adviseren over het vestigen van zekerheden zoals hypotheek- en pandrecht. En treden voor u op bij een geschil over het bodemrecht / bodemvoorrecht van de Belastingdienst.

Doorstart van onderneming

Wij adviseren en begeleiden partijen die vanuit een faillissement een doorstart maken. Onze eigen ervaring als curator komt goed van pas bij de onderhandelingen met de curator en het sluiten van de (activa)overeenkomst. Zo weet u zeker dat u geen zaken over het hoofd ziet en zijn de risico’s voor u duidelijk.

Onze toegevoegde waarde

Wij hebben meerdere ervaren advocaten die regelmatig door de rechtbank benoemd worden tot curator. Daardoor weten wij als geen ander hoe een curator en de rechtbank te werk gaan in een faillissement.

Door het lidmaatschap van de Vereniging Insolventierecht Advocaten (Insolad) zijn wij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Door onze jarenlange ervaring en de verschillende specialisatieopleidingen van onze advocaten kunnen wij met recht zeggen dat we thuis zijn in het faillissementsrecht.

Hier vindt u een overzicht van de faillissementen die wij in behandeling hebben. Op rechtspraak.nl vindt u alle verslagen van de faillissementen waarin wij als curator hebben opgetreden.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen doen? Vul uw gegevens in onderaan de pagina en wij nemen contact met u op.

 

Hoe wenst u dat we contact opnemen?

Voordat u het formulier verzendt, verzoeken wij u de
veiligheidscaptcha aan te vinken.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Boers Advocaten bij Twitter
Boers Advocaten bij LinkedIn
Boers Advocaten bij Facebook
Schrijf ons een bericht.

Boers Advocaten gebruikt cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.Niet akkoord? Klik hier voor meer informatie.