Erfrecht Boers Advocaten
hoek

Erfrecht

Wanneer een dierbare overlijdt, zorgt dat niet alleen voor veel emoties: er moeten ook praktische zaken geregeld worden zoals het afwikkelen van de nalatenschap.

Dat gaat niet altijd gemakkelijk. Bijvoorbeeld bij een omvangrijke erfenis, een erfenis waarin een onderneming betrokken is of bij onenigheid in de familie. Op deze pagina leest u wat Boers Advocaten dan voor u kan betekenen.

Het belang van een goede erfrecht advocaat

Het erfrecht is een complex rechtsgebied. Ten eerste door de wettelijke regels die behoorlijk technisch juridisch zijn. Ten tweede doordat de samenstelling van families tegenwoordig ingewikkelder kan zijn. Denk aan halfbroers- en zussen, stiefkinderen, stiefouders, voorgaande huwelijken. En ten derde omdat er meestal veel emoties bij komen kijken: verdriet bij het overlijden en soms oud zeer dat naar boven komt.

Dit alles kan het moeilijk maken om de erfenis in goed overleg te verdelen. Het is dan verstandig om een erfrecht advocaat te hebben die juridisch advies geeft en voor uw belangen opkomt. Zodat u krijgt waar u recht op heeft volgens de wet.

Advocaat of notaris?

De meeste mensen gaan voor het afwikkelen van de erfenis naar een notaris. Maar als er ruzie in de familie is, is het voor een notaris moeilijk om de erfenis te verdelen. Want een notaris moet onafhankelijk en onpartijdig blijven. En behartigt de belangen van alle betrokken personen. Dat leidt soms tot een impasse. Dan is het goed om een erfrecht advocaat in te schakelen die úw belangen dient.

De erfrecht advocaten van Boers Advocaten helpen u uit die patstelling te komen. Indien nodig via een procedure bij de rechtbank. Bijvoorbeeld voor het verdelen van de erfenis. Of om een deelbeslissing te vragen, als de erfgenamen het op één of enkele punten niet met elkaar eens zijn. Daarnaast kan de rechter een vereffenaar of bewindvoerder benoemen. Kortom: de rechter heeft veel – praktische – mogelijkheden om uit een impasse te komen.

Advies bij het opstellen van een testament

Onze erfrecht advocaten staan u bij als het gaat om de verdeling van een nalatenschap. Maar zij kunnen óók adviseren bij het opstellen van een testament. Waar een notaris u alle mogelijkheden voorhoudt voor een testament en aan u de keuze laat, helpt een advocaat u bij het maken van die daadwerkelijke keuze. Een erfrecht advocaat heeft oog voor uw belangen en (persoonlijke en/of zakelijke) afwegingen bij het maken van uw testament.

Is uw testament nog up-to-date?

Veel mensen maken een testament en kijken er vervolgens niet meer naar om. Terwijl uw testament door gewijzigde omstandigheden misschien niet meer voldoet aan uw wensen. Wij adviseren u op welke momenten in uw leven u er goed aan doet om uw testament te (laten) checken: past het nog bij wat u wilt en voor ogen heeft?

Hiervoor kunt u onder andere bij ons terecht

Wij ondersteunen u bij onder meer de volgende zaken rondom erfrecht:

  • Verdeling van de nalatenschap – Wilt u weten hoe u aanspraak maakt op een erfenis? Wij maken u graag wegwijs in de afwikkeling van een testament.
  • Legitieme portie – Als ouder kunt u besluiten een kind te onterven. Maar hij/of zij houdt recht op de legitieme portie.
  • Schenkingen tijdens leven – Onze advocaten toetsen of schenkingen die tijdens het leven worden gedaan, gevolgen hebben voor (het saldo van) de nalatenschap.
  • ‘Verouderde’ testamenten – Als het gaat om een erfenis uit een testament van vóór 2003 geldt overgangsrecht omdat het erfrecht destijds gewijzigd is. Wij adviseren u hoe u hiermee om moet gaan.
  • Aanvaarden, beneficiair aanvaarden en verwerpen van een nalatenschap
  • Legaat
  • Boedelbeschrijving
  • Estate planning

Onze werkwijze

Onze erfrecht advocaten zijn werkzaam in de regio Midden-Nederland. Als een notaris de erfgenamen niet op één lijn krijgt, komt het regelmatig voor dat hij/zij naar Boers Advocaten verwijst.

Onze advocaten zijn vanzelfsprekend kundig in dit vakgebied. Maar daarnaast hebben ze oog voor de emoties die vaak spelen. Ze zien de mens achter de juridische vraag en adviseren alleen in uw belang.

Kunnen wij iets voor u kunnen betekenen? Vul uw gegevens in onderaan deze pagina. Dan nemen we contact met u op en bespreken de mogelijkheden.

Wilt u zich verder inlezen in het onderwerp Erfrecht?

 

Hoe wenst u dat we contact opnemen?

Voordat u het formulier verzendt, verzoeken wij u de
veiligheidscaptcha aan te vinken.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Boers Advocaten bij Twitter
Boers Advocaten bij LinkedIn
Boers Advocaten bij Facebook
Schrijf ons een bericht.

Boers Advocaten gebruikt cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.Niet akkoord? Klik hier voor meer informatie.