Arbeidsrecht Boers Advocaten
hoek

Arbeidsrecht

Arbeidsrecht kan verstrekkende gevolgen hebben: of u nu werknemer of werkgever bent. Laat u daarom bijstaan door een ervaren arbeidsrecht advocaat die oog heeft voor uw belangen.

Boers Advocaten heeft deze expertise in huis met gespecialiseerde arbeidsrecht advocaten die zowel werkgever als werknemer bijstaan. En dus het hele speelveld kennen.

Voor werkgevers

U heeft een arbeidsconflict met een werknemer: welke weg kunt u het beste bewandelen? Of u wilt een werknemer ontslaan vanwege frequent ziekteverzuim: mag dat? Waarschijnlijk denkt u er in die situaties al aan om op tijd een arbeidsrecht advocaat in te schakelen.

Maar onze advocaten denken met u mee op álle vlakken waarbij het arbeidsrecht uw onderneming raakt. Denk aan het adviseren over wetswijzigingen die impact hebben op uw bedrijfsvoering. Wij leren uw onderneming goed kennen zodat we eventuele knelpunten tijdig signaleren en daarop vooruit kunnen lopen. U kunt ons dus zien als uw eigen ‘huisadvocaat’.

Daarnaast zijn wij ervaren in de combinatie van arbeidsrecht en ondernemingsrecht, en bieden daarin toegevoegde waarde voor u als ondernemer. Bijvoorbeeld bij een fusie of overname.

Preventief adviseren

Wij zijn groot voorstander van preventief arbeidsrechtelijk advies. Door ons tijdig te laten adviseren en meedenken bespaart u zich namelijk moeite, kosten én houdt u veel meer de regie over de uitkomst.

Bijvoorbeeld bij het opstellen van een arbeidsovereenkomst, dossieropbouw, reorganisatie of als een conflict dreigt tussen werkgever en werknemer. Maar ook bij een wetswijziging, de wijze waarop die uw onderneming raakt en hoe dit wordt ingericht in de organisatie.

Voor werknemers

Het arbeidsrecht kan diep ingrijpen in het leven van een werknemer. Denk aan een arbeidsconflict, (dreigend) ontslag, discussie over (de omvang van) een concurrentiebeding of een vaststellingsovereenkomst: het is verstandig om een advocaat te hebben die opkomt voor uw rechten.

Wij staan u bij met kundig advies en – als het nodig is – bij een gerechtelijke procedure. Daarbij zijn we eerlijk: procederen is steeds minder aantrekkelijk. Het duurt lang en is kostbaar. Daarom kijken we altijd samen met u wat de mogelijkheden zijn. En zorgen we bij een onderhandeling dat uw belangen goed worden vastgelegd.

Hiervoor kunt u onder andere bij ons terecht

Wij hebben ruime ervaring op onder meer de volgende gebieden:

  • Arbeidsongeschiktheid (en loonsanctie UWV)
  • Beëindigingregeling (toetsen of opstellen van een vaststellingsovereenkomst)
  • Benoeming en ontslag van (het statutaire) bestuur/directeur
  • Concurrentiebeding en relatiebeding
  • Ontslag op staande voet
  • Overeenkomst van opdracht
  • Sparringpartner / adviseur als u in mediation zit
  • Werkgeversaansprakelijkheid: denk aan een werknemer die schade veroorzaakt of letsel oploopt

De juiste sparringpartner

Arbeidsrecht is met recht een specialisme te noemen: het is altijd in beweging en onderhevig aan het politieke en/of economisch klimaat. Zo beoordeelt een rechter bijvoorbeeld een concurrentiebeding anders in een krappe arbeidsmarkt dan in een ruime arbeidsmarkt.

Laat u daarom adviseren door een gespecialiseerde advocaat, die de ervaring heeft om hierop in te spelen en op de hoogte is van de laatste jurisprudentie. Wij zien vaak dat ondernemers hun arbeidsrechtelijke vragen voorleggen aan de boekhouder of accountant. Maar u kunt zich op dit specifieke gebied beter wenden tot een arbeidsrecht advocaat: dat voorkomt vaak veel moeite, kosten en zelfs procedures.

Onze werkwijze

Onze advocaten zijn ervaren, daadkrachtig, inventief en verplaatsen zich in de partij die ze bijstaan: ze hebben oog voor de mens en bij een werkgever, (ook) oog voor de zakelijke belangen. U weet altijd waar u aan toe bent en wat de mogelijkheden zijn.

Door het lidmaatschap van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) zijn we altijd up-to-date en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Kunnen wij iets voor u betekenen? Als u uw gegevens invult onderaan deze pagina, nemen we contact met u op en bespreken de mogelijkheden.

 

Hoe wenst u dat we contact opnemen?

Voordat u het formulier verzendt, verzoeken wij u de
veiligheidscaptcha aan te vinken.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Boers Advocaten bij Twitter
Boers Advocaten bij LinkedIn
Boers Advocaten bij Facebook
Schrijf ons een bericht.

Boers Advocaten gebruikt cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.Niet akkoord? Klik hier voor meer informatie.