Aansprakelijkheidsrecht Boers Advocaten
hoek

Aansprakelijkheidsrecht

Waar wordt gewerkt, worden fouten gemaakt. Een bedrijfsongeval, schade van een opdrachtgever, schade veroorzaakt door uw product, een beroepsfout of schade geleden door derden; uw organisatie kan in allerlei situaties schade lijden of aansprakelijk gesteld worden voor schade van een ander. Hoe gaat u hiermee om?

Preventief adviseren

Door ervaring kennen wij de wet en zijn grenzen en weten wij hoe bepaalde afspraken het beste kunnen worden gemaakt, teneinde in de toekomst geschillen en dus kosten te voorkomen. Is er sprake van een geschil, dan zoeken wij met u de juiste oplossing. Wij brengen graag met u de risico's die u en/of uw organisatie loopt in kaart om vervolgens een werkwijze te creëren waarbij de risico's (in de toekomst) worden beperkt.

Schade geleden

Is eenmaal schade geleden door een derde en stelt deze derde u of uw organisatie aansprakelijk, dan onderzoeken wij eerst of de aansprakelijk stellende partij wel aan het juiste adres is. Vervolgens moet de omvang van de schade worden bepaald. Voor welk deel van de schade bestaat eigenlijk aansprakelijkheid?

Heeft u of uw organisatie schade geleden? Dan gaan wij samen met u op zoek naar de daarvoor verantwoordelijke partij om de schade vergoed te krijgen. Wij hebben alle expertise in huis om u te adviseren over de aansprakelijkheid van u, uw organisatie, uw werknemers, enzovoort.

Procederen

Ons uitgangspunt is een zaak te regelen in plaats van te procederen. Lukt het niet om tot een oplossing te komen, dan zal er mogelijk moeten worden geprocedeerd. Onze advocaten zijn daadkrachtig, ervaren, nuchter en zakelijk. Bij ons weet u waar u aan toe bent. Wij zijn duidelijk en transparant in onze adviezen en over de kosten en haalbaarheid van een procedure. Wij houden daarbij altijd uw belang voor ogen. Ook tijdens een procedure houden wij een open oog voor een oplossing buiten de rechter om.

Onze cliënten

U kunt bij ons terecht als ondernemer in elke willekeurige branche. Ook bestuurders van organisaties of andere organen van een organisatie zijn in geval van aansprakelijkheid bij ons aan het juiste adres. Wij adviseren en procederen geregeld (voor) bouwbedrijven, handelaren en ontwikkelaars. Bovendien staan wij zeer geregeld bestuurders bij, zowel in- als buiten rechte.

Voor de volgende onderwerpen bent u in het bijzonder aan het juiste adres bij Boers Advocaten:

 • Bestuurdersaansprakelijkheid
 • Aansprakelijkheid voor opdrachtgevers
 • Aansprakelijkheid van/voor (onder)aannemers
 • Schade door derden
 • Werkgeversaansprakelijkheid
 • Productaansprakelijkheid
 • Wanprestatie
 • Onrechtmatige daad

Onze werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Opstellen/controleren van overeenkomsten van koop, opdracht, aanneming, arbeid etc.
 • Adviseren over aansprakelijkheidsrisico's
 • Aansprakelijkstellingen
 • Aansprakelijkheid afwenden
 • Procederen over aansprakelijkheid

 

Hoe wenst u dat we contact opnemen?

Voordat u het formulier verzendt, verzoeken wij u de
veiligheidscaptcha aan te vinken.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Boers Advocaten bij Twitter
Boers Advocaten bij LinkedIn
Boers Advocaten bij Facebook
Schrijf ons een bericht.

Boers Advocaten gebruikt cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.Niet akkoord? Klik hier voor meer informatie.