Blog en nieuwste meldingen van Boers Advocaten
hoek

Blog Vastgoedrecht

Meten én weten: meetfout door NVM-makelaar?

Makelaars die bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars (hierna: “NVM”) zijn aangesloten, moeten de gebruiksoppervlakte van woningen berekenen aan de hand van de Meetinstructie bepalen gebruiksoppervlakte woningen volgens NEN 2580 (hierna: “de NVM-meetinstructie”). Het komt wel eens voor dat NVM-makelaars de gebruiksoppervlakte van een woning verkeerd hebben vermeld in de verkoopbrochure en/of op Funda. Is een makelaar in zo'n geval eigenlijk aansprakelijk en zo ja, moet hij dan ook de door de koper geleden schade vergoeden? Dit is een actueel onderwerp in de rechtspraak.  

Lees meer...

Verplicht energielabel C voor kantoorgebouwen vanaf 2023

Per 1 januari 2023 dienen alle kantoorgebouwen minimaal energielabel C of hoger te hebben. Bent u eigenaar van een kantoorgebouw? Zorg dan dat uw kantoorgebouw op tijd aan dit vereiste voldoet! Heeft uw kantoorgebouw op 1 januari 2023 geen energielabel C of hoger? Dan mag u het kantoorgebouw niet meer als zodanig gebruiken.

Lees meer...

Kan een verkoper een woning twee keer verkopen?

Bij de koop van een woning wordt er tussen de verkoper en de koper van de woning een koopovereenkomst gesloten. Op grond van de koopovereenkomst verbindt de verkoper zich de woning over te dragen en de koper om daarvoor een prijs in geld te betalen. [1]  Ten aanzien van de koopovereenkomst van een woning geldt het schriftelijkheidsvereiste. [2] De koop moet worden vastgelegd in een akte, een door zowel koper als verkoper ondertekend stuk. Dit vormvereiste is door de wetgever in de wet opgenomen ter bescherming van de consument-koper.

Lees meer...

Beheersbeding ten behoeve van de hypotheekhouder

De hypotheekhouder, meestal de bank, kan het beheer van bijvoorbeeld een woning, overnemen als het beheersbeding in de hypotheekakte is opgenomen en de eigenaar in ernstige mate tekort schiet in zijn verplichtingen jegens de bank.

Lees meer...

Boers Advocaten bij Twitter
Boers Advocaten bij LinkedIn
Boers Advocaten bij Facebook
Schrijf ons een bericht.

Boers Advocaten gebruikt cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.Niet akkoord? Klik hier voor meer informatie.