Blog en nieuwste meldingen van Boers Advocaten
hoek

Mediation bij Scheiding en andere familierechtelijke geschillen

Een beslissing uit elkaar te gaan is ingrijpend en ingewikkeld. Ook andere conflicten in gezinnen, binnen families en tussen ex-partners geven de nodige emoties. Het is belangrijk samen goed uit elkaar te gaan en problemen in de privésfeer op te lossen, hoe moeilijk dat soms ook is. U komt op deze momenten in uw leven voor keuzes te staan, met vergaande gevolgen. Heeft u kinderen, dan wilt u het voor hen goed regelen. Is er sprake van een eigen woning en/of bedrijf, dan moeten hierover beslissingen worden genomen.

Een in het familierecht gespecialiseerde advocaat of mediator probeert met u voor elk vraagstuk een passende oplossing te vinden. Bij mediation vinden partijen een oplossing door bemiddeling van een onafhankelijke partij, de mediator. De voordelen van mediation zijn:

  • U houdt samen de regie over de uitkomst, in plaats van een rechter die uitspraak doet.
  • Het contact tussen de voormalige partners is na afloop van de mediation vaak beter dan na een gerechtelijke procedure. Vooral als er kinderen betrokken zijn, is dat erg belangrijk.
  • Mediation is meestal sneller en goedkoper dan een procedure bij de rechtbank.

Bent u zelf ondernemer of getrouwd met een ondernemer en gaat u uit elkaar? De begeleiding van een scheiding waarbij één van de echtgenoten een onderneming heeft, vergt meer kennis en ervaring. U heeft dan een gespecialiseerde advocaat of mediator nodig, die uw scheiding tot een goed einde kan brengen.

Ik, mr. Carien Snouckaert, ben zo’n gespecialiseerde advocaat en vFAS mediator. Al ruim 25 jaar treed ik op voor (partners van) ondernemers, DGA's, medisch specialisten, expats en vrije beroepsbeoefenaars en mensen in loondienst. U kunt van mij een helder advies verwachten. Waarde hecht ik aan persoonlijk contact en wederzijds vertrouwen. Toekomstgericht en in mogelijkheden denkend, kom ik daarbij op voor uw rechten en belangen. Ik kan snel in actie komen en maak een pas op de plaats wanneer er mogelijkheden zijn voor een onderlinge regeling. Het resultaat telt.

Als advocaat probeer ik via gesprekken en overleg “in der minne” tot een voor beide partijen acceptabele regeling te komen. Leiden onderhandelingen niet tot resultaat, dan volgt er een procedure bij de rechter.

Bij voorkeur werk ik als mediator aan een optimale regeling voor een scheiding of ander geschil in de familierechtelijke sfeer. Met een ouderschapsplan, een convenant of overeenkomst, waarin afspraken kunnen worden gemaakt voor de kinderen en over de financiën.

Zit u al elders in mediation en heeft u behoefte aan onafhankelijk en persoonlijk advies? Ik treed regelmatig op als coach en sparringspartner.

Wilt u met mij kennismaken? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek via 0318 - 522404, of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vertel mij wat uw verwachtingen zijn en wat u nodig heeft. Ik leg uit wat ik voor u kan betekenen. Als er een klik is en u heeft het vertrouwen dat ik uw scheiding tot een goed einde kan brengen, kunt u mij inschakelen.

Boers Advocaten bij Twitter
Boers Advocaten bij LinkedIn
Boers Advocaten bij Facebook
Schrijf ons een bericht.

Boers Advocaten gebruikt cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.Niet akkoord? Klik hier voor meer informatie.