Blog en nieuwste meldingen van Boers Advocaten
hoek

Samen uw scheiding regelen? Kies voor mediation!

Het familierecht is dusdanig complex dat (ex-)partners er verstandig aan doen om zich bij te laten staan door een deskundige op dit gebied. Op die manier kunnen partijen zo veel mogelijk samen tot een respectvolle afwikkeling van hun scheiding komen. Partijen kunnen ieder hun eigen advocaat in de arm nemen, maar zij kunnen ook kiezen voor mediation. In veel gevallen kan mediation sneller tot oplossingen leiden en tot betere afspraken. 

Waarom kiezen voor mediation?

Bij een scheiding verloopt de communicatie tussen partijen vaak moeizaam. Dit kan bijvoorbeeld komen door emoties, onbegrip of wantrouwen. Mediation kan helpen om toch in goed overleg tot afspraken te komen. Onze ervaring leert dat nog te veel (ex-)partners bij scheiding kiezen voor eigen advocaten in plaats van mediation. Een advocaat behartigt met name uw eigen belang en kijkt soms minder naar het totale plaatje. Mede hierdoor is het aantal scheidingsprocedures op tegenspraak groot, met alle negatieve gevolgen van dien.

Een mediator behartigt de belangen van beide (ex-)partners. Bij mediation wordt altijd gestreefd naar afspraken waar beide partijen tevreden mee zijn. Deze afspraken kunnen vervolgens worden bekrachtigd door de rechter. Vechtscheidingen en ellenlange procedures kunnen hiermee worden voorkomen. Met name wanneer er kinderen betrokken zijn, is mediation aan te raden!

De voordelen op een rij:

  • Snellere en betere oplossingen

Scheidingsprocedures zijn vaak tijdrovend en daarom ook kostbaar, terwijl er bij mediation relatief snel tot de kern gekomen kan worden. Daarbij leidt mediation vaak tot oplossingen die bestendiger zijn voor de lange termijn, omdat beide partijen er uiteindelijk achter moeten staan.

  • Neem zelf de regie in handen

Wanneer u voor mediation kiest, neemt u zelf de regie in handen. U bepaalt zelf wat u afpreekt. In een scheidingsprocedure heeft u minder invloed op de uitkomst daarvan. U bent dan afhankelijk van het oordeel van de rechter.

  • Maatwerk

Mediation is maatwerk. Het mediationtraject is volledig gericht op uw situatie en op wat in die situatie een goede oplossing is.

  • Bevordering onderling contact

Door middel van mediation zullen (ex-)partners met elkaar in overleg moeten gaan en kunnen onderlinge problemen worden aangekaart. Door meningsverschillen al in een vroeg stadium uit de wereld te helpen kan het contact tussen partijen, ook na scheiding, behouden blijven.

Mediation & Boers Advocaten

Bij Boers Advocaten hebben wij een gespecialiseerd en ervaren familierechtadvocaat en scheidingsmediator in huis: mr. Carien Snouckaert van Schauburg-Buchwaldt. Als scheidingsmediator bij Boers Advocaten is haar doel om met de (ex-)partners binnen mediation te komen tot een convenant en, als er kinderen betrokken zijn, een zorgmodel, waarin de ouder-kind relatie centraal staat. 

Wij bieden mediation aan op basis van kosteloze rechtsbijstand, indien u in aanmerking komt voor een toevoeging. Voor meer informatie hieromtrent verwijzen wij u naar de website van de Raad voor Rechtsbijstand (www.rechtsbijstand.nl). Mocht u hiervoor niet voor in aanmerking komen, dan hebben wij ook mogelijkheden voor mediation op basis van een vaste prijs.

Heeft u vragen over mediation of over de kosten? Neem dan contact met ons op via 0318 - 52 24 04, of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt ook meer informatie over mediation vinden op deze infopagina.

Boers Advocaten bij Twitter
Boers Advocaten bij LinkedIn
Boers Advocaten bij Facebook
Schrijf ons een bericht.

Boers Advocaten gebruikt cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.Niet akkoord? Klik hier voor meer informatie.