Blog en nieuwste meldingen van Boers Advocaten
hoek

Blog Mediation

Mediation voor ex-partners en groepsmediation voor (samengestelde) gezinnen

Als VFAS advocaat-scheidingsmediator en Mfn-registermediator ben ik al jaren in gesprek met mensen, die betrokken zijn bij een conflict rond een scheiding of een ander familierechtelijk vraagstuk. Dit kunnen ex-partners zijn, maar ook leden van een (samengesteld) gezin of familie. Door spanningen is constructief communiceren vaak lastig. Als er meerdere mensen, gezinsleden, familieleden, stiefkinderen en/of stiefouders bij betrokken zijn, kan de dynamiek complex zijn. Voor een goede relatie is overleg nodig en naar elkaar blijven luisteren.

Lees meer...

Mediation bij Scheiding en andere familierechtelijke geschillen

Een beslissing uit elkaar te gaan is ingrijpend en ingewikkeld. Ook andere conflicten in gezinnen, binnen families en tussen ex-partners geven de nodige emoties. Het is belangrijk samen goed uit elkaar te gaan en problemen in de privésfeer op te lossen, hoe moeilijk dat soms ook is. U komt op deze momenten in uw leven voor keuzes te staan, met vergaande gevolgen. Heeft u kinderen, dan wilt u het voor hen goed regelen. Is er sprake van een eigen woning en/of bedrijf, dan moeten hierover beslissingen worden genomen.

Lees meer...

Gewijzigde omstandigheden door het coronavirus: over de invloed van het virus op alimentatie

Door de problemen rond het coronavirus zullen veel mensen er financieel minder goed voor komen te staan. Dit kan tijdelijk zijn, maar ook langduriger. Mogelijk raakt u in de problemen met de betaling van uw alimentatie. Of wellicht heeft u door de gewijzigde omstandigheden juist meer alimentatie nodig. Een daling van het inkomen, of verlies van uw werk of baan, kan impact hebben op de mogelijkheid tot betaling van alimentatie of juist op de noodzaak tot het ontvangen van meer alimentatie. In deze blog wordt nader besproken wat u in zo’n geval kunt doen. 

Lees meer...

Boers Advocaten bij Twitter
Boers Advocaten bij LinkedIn
Boers Advocaten bij Facebook
Schrijf ons een bericht.

Boers Advocaten gebruikt cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.Niet akkoord? Klik hier voor meer informatie.