Blog en nieuwste meldingen van Boers Advocaten
hoek

Privacy slachtoffers beter beschermd

Persoonlijke gegevens van slachtoffers zoals adres, telefoonnummer of woonplaats worden niet langer standaard beschikbaar gesteld aan de verdachte en zijn advocaat in een strafzaak.

Dat schrijft minister van Veiligheid en Justitie van der Steur vandaag aan de Tweede Kamer. Door deze en andere maatregelen wil van der Steur de privacy van slachtoffers in de toekomst beter beschermen. “Privacy is juist voor slachtoffers van criminaliteit een groot goed. Door op een andere manier de informatie te delen, kunnen we een eind maken aan onnodige inbreuken op de privacy en de positie van slachtoffers verbeteren.“

Daarnaast wordt al per 1 januari 2016 een nieuw voegingsformulier geïntroduceerd voor slachtoffers die zich willen voegen als benadeelde partij. Om de privacy van het slachtoffer in deze procedure beter te beschermen wordt in dit nieuwe formulier voortaan alleen nog gevraagd naar de minimaal noodzakelijke persoonsgegevens van het slachtoffer. Persoonlijke gegevens van het slachtoffers zoals het woonadres en telefoonnummer worden wel geregistreerd maar komen niet meer terecht in het strafdossier. Ook is het nieuwe formulier eenvoudiger van opzet, korter en duidelijker. Ook hiermee wil van der Steur de privacy van slachtoffers beter beschermen.

Indien u hierover nadere informatie wenst kunt u contact opnemen met mr. Eugénie Ponjee-Scheurwater (0318 - 52 24 04, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Boers Advocaten bij Twitter
Boers Advocaten bij LinkedIn
Boers Advocaten bij Facebook
Schrijf ons een bericht.