Blog en nieuwste meldingen van Boers Advocaten
hoek

Heeft u een faillissementsverzoek gedaan? Verricht dan geen betalingen meer!

Een bestuurder van een vennootschap heeft het faillissement van zijn bedrijf aangevraagd en vraagt de rechtbank het faillissement met de grootste spoed te behandelen. Na de behandeling bij de rechtbank verricht de bestuurder nog enige betalingen aan crediteuren.

Nog diezelfde dag wordt het faillissement uitgesproken. Omdat het faillissement uitgesproken is met terugwerkende kracht tot 00:00 uur die dag, was de bestuurder niet bevoegd om die betalingen te verrichten.

De door de rechtbank aangestelde curator eist de betaalde bedragen met succes terug van de bank.

De bank spreekt op haar beurt de bestuurder van de failliete vennootschap aan omdat hij wist of had behoren te begrijpen dat de (failliete) vennootschap niet kon instaan voor die betalingen en ook geen verhaal zou bieden voor de schade die de bank lijdt.

De vordering wordt door de rechter toegewezen. De bestuurder dient daardoor zelf de bank te compenseren.

 

Indien u hierover nadere informatie wenst kunt u contact opnemen met mr. Louis de Boef MRICS (0318-52 24 04, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

 

Boers Advocaten bij Twitter
Boers Advocaten bij LinkedIn
Boers Advocaten bij Facebook
Schrijf ons een bericht.

Boers Advocaten gebruikt cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.Niet akkoord? Klik hier voor meer informatie.