Blog en nieuwste meldingen van Boers Advocaten
hoek

Kinderdagverblijf gesloten door GGD leidt tot faillissement

Is het bestuur ondanks genomen maatregelen toch aansprakelijk?

Naar aanleiding van inspectiebezoeken door de GGD stelt de GGD tekortkomingen bij het kinderdagverblijf vast. Nadat er dwangsommen zijn opgelegd en inspectierapporten zijn gepubliceerd wordt het kinderdagverblijf gesloten. Kort daarop failleert het kinderdagverblijf. De curator stelt dat er sprake is van bestuurdersaansprakelijkheid. De Rechtbank komt tot een andersluidend oordeel.

De Rechtbank komt tot de conclusie dat de bestuurders, nadat de overtredingen door de GGD waren geconstateerd, maatregelen hebben genomen om tot een oplossing te komen. Daarbij zijn zij ingrijpende maatregelen niet uit de weg gegaan. Uiteindelijk zijn al deze maatregelen niet effectief gebleken.

De Rechtbank beslist dat het bestuur geen ernstig verwijt kan worden gemaakt of dat zij niet hebben gehandeld zoals een redelijk denkend bestuurder dat zou doen.

Rechtbank Midden-Nederland, 6 april 2016, ECLI:NL:RBMNE:2016:1753.

Indien u hierover nadere informatie wenst kunt u contact opnemen met mr. Louis de Boef (0318 - 52 24 04, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Boers Advocaten bij Twitter
Boers Advocaten bij LinkedIn
Boers Advocaten bij Facebook
Schrijf ons een bericht.

Boers Advocaten gebruikt cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.Niet akkoord? Klik hier voor meer informatie.