Blog en nieuwste meldingen van Boers Advocaten
hoek

Wetsvoorstel inzake partneralimentatie: Nota van Wijziging van 14 maart 2017

De eerder voorgestelde ingrijpende wijzigingen van de wetgeving over partneralimentatie zijn nu bij nota van wijziging weer grotendeels teruggedraaid. Wat overblijft is eigenlijk specifiek de beperking in alimentatieduur tot gemiddeld 5 jaar.

Ook ten aanzien van dit laatste wordt de vraag gesteld of het huidige stelsel niet voldoet.

Via de nihilstelling van de alimentatie op een bepaalde termijn kan dit al worden gerealiseerd. Een uitgangspunt blijft dat een volwassene in principe in eigen levensonderhoud zou moeten kunnen voorzien. Alimentatiegerechtigden dienen hun capaciteiten op de arbeidsmarkt te benutten. Lukt het niet om binnen de genoemde termijn in eigen levensonderhoud te voorzien, kan de alimentatiegerechtigde wijziging verzoeken. Hierbij wordt ook gewezen op het in de jurisprudentie steeds meer gehanteerde uitgangspunt dat de huwelijksgerelateerde welstand verbleekt.

Indien u meer informatie wenst over partneralimentatie kunt u contact opnemen met mr. Carien Snouckaert van Schauburg-Buchwaldt

Per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefonisch: 0318 - 52 24 04

Boers Advocaten bij Twitter
Boers Advocaten bij LinkedIn
Boers Advocaten bij Facebook
Schrijf ons een bericht.

Boers Advocaten gebruikt cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.Niet akkoord? Klik hier voor meer informatie.