Blog en nieuwste meldingen van Boers Advocaten
hoek

Wat betekent het woord “per” eigenlijk?

Het Hof beantwoordde deze vraag in haar uitspraak van 29 april 2019. In deze zaak ging het om een ex-werkneemster van ABN-AMRO. Nadat het UWV toestemming had verleend voor het ontslag, werd de arbeidsovereenkomst van de werkneemster door ABN-AMRO opgezegd per 1 maart 2018.

Op 1 maart 2018 heeft de ex-werkneemster een brief gestuurd naar ABN-AMRO, waarin zij aanspraak maakte op betaling van een transitievergoeding. ABN-AMRO was echter van mening dat de ex-werkneemster geen aanspraak heeft op een transitievergoeding. De ex-werkneemster heeft de kantonrechter daarom verzocht om ABN-AMRO te veroordelen tot betaling van een transitievergoeding.

De rechtbank heeft dit verzoekschrift -de dato 29 mei 2018- ontvangen op 30 mei 2018. De kantonrechter heeft de ex-werkneemster daarom niet ontvankelijk verklaard in haar verzoek. Het verzoekschrift moet namelijk drie maanden na de dag waarop de arbeidsovereenkomst is geëindigd, ingediend zijn. De kantonrechter oordeelde dat de arbeidsovereenkomst was geëindigd op 28 februari 2018 en dat het verzoekschrift dus uiterlijk op 28 mei 2018 binnen had moeten zijn.

Het Hof legt de opzegging “per 1 maart 2018” uit door te kijken naar wat partijen redelijkerwijs van elkaar mochten verwachten. Het woord “per” betekent in het normale spraakgebruik “vanaf” of “met ingang van”. Het Hof oordeelde dat de ex-werkneemster ervan uit mocht gaan dat haar arbeidsovereenkomst zou eindigen op 1 maart 2018, waardoor de vervaltermijn aanving op 2 maart 2018. Het verzoekschrift had uiterlijk op 1 juni 2018 ingediend moeten worden. Het op 30 mei 2018 ontvangen verzoekschrift is dus ingediend binnen de vervaltermijn.

Als ABN-AMRO had gewild dat de arbeidsovereenkomst op 28 februari 2018 zou eindigen, dan had ABN-AMRO dat expliciet in de opzeggingsbrief moeten opnemen. ABN-AMRO heeft een onduidelijke situatie gecreëerd en de gevolgen hiervan dienen voor haar rekening te komen.

In het bovengenoemde geval heeft de werkgever dus niet duidelijk geformuleerd, waardoor de vervaltermijn voor het indienen van het verzoekschrift later ging lopen. Het verzoekschrift werd daarom wel in behandeling genomen. Zorg er dus voor dat u altijd goed geïnformeerd bent over hoe u -welke brief dan ook- het beste kunt formuleren.  

Wenst u meer informatie over het voorgaande, of twijfelt hoe een bepaalde bepaling het beste kunt formuleren in een brief of overeenkomst? Neem dan gerust eens contact met ons op. U kunt ons bereiken via 0318 – 52 24 04, of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Boers Advocaten bij Twitter
Boers Advocaten bij LinkedIn
Boers Advocaten bij Facebook
Schrijf ons een bericht.

Boers Advocaten gebruikt cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.Niet akkoord? Klik hier voor meer informatie.