Blog en nieuwste meldingen van Boers Advocaten
hoek

Wettelijke betalingstermijn: 30 dagen!

Behoort u tot het MKB of bent u ZZP'er en werkt u voor grote ondernemingen? Vanaf 1 juli 2022 is de wettelijke betalingstermijn voor grote ondernemingen tegenover MKB en ZZP'ers teruggebracht naar 30 dagen. Dit was altijd 60 dagen. Een onderneming wordt als grote onderneming beschouwd als sprake is van een balanstotaal van meer dan 20 miljoen euro, een netto-omzet van 40 miljoen euro of er meer dan 250 medewerkers in dienst. Dus, werkt u samen met grote ondernemingen en willen zij een langere betalingstermijn afspreken dan 30 dagen? Dan is dat niet toegestaan. Vanaf 1 juli 2023 zijn ook bestaande afspraken van vóór 1 juli 2022 over een langere betalingstermijn dan 30 dagen niet meer afdwingbaar.

Heeft u een geschil over een factuur en heeft u juridische bijstand nodig? Neem dan contact op met mr. M.C. Evertse via 0318 - 52 24 04 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Boers Advocaten bij Twitter
Boers Advocaten bij LinkedIn
Boers Advocaten bij Facebook
Schrijf ons een bericht.

Boers Advocaten gebruikt cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.Niet akkoord? Klik hier voor meer informatie.