Bij Boers Advocaten staan negen advocaten, met samen 150 jaar ervaring, klaar om u bij te staan.
hoek
 

Reddingsplan Coronavirus/COVID-19?

Steunmaatregelen voor uw bedrijf?


Lees meer...

 

Letsel?

U bent slachtoffer geworden van een ongeval of medische fout


Lees meer...

 

Arbeidsconflict?

U heeft een conflict met uw werkgever of wilt personeel ontslaan


Lees meer...

 

Mediation

Wij adviseren bij o.a. echtscheiding, alimentatie en adoptie


Lees meer...

 

Ondernemingsrecht

Geschil tussen aandeelhouders?Lees meer...

 

Echtscheiding?

U en uw partner gaan uit elkaar en u wilt de zaken goed geregeld hebben


Lees meer...

Avondopenstelling

Overdag geen tijd? U kunt ook op woensdagavond bij ons terecht. Onze advocaten zijn dan beschikbaar voor mediation, intake- gesprekken of het inloopspreekuur.

 

Recente publicaties

Huurrecht in Praktijk

In Tijdschrift Huurrecht in Praktijk nummer 3, mei 2018 / SDU heeft Louis de Boef een artikel geschreven “Wanprestatie van de curator tijdens de boedelperiode”.

Lees meer...

Schenking/erfenis verkregen onder uitsluitingsclausule: maak in het kader van een mogelijke echtscheiding duidelijke afspraken en financiële overzichten

Het Hof Den Haag besliste in oktober 2017 dat een man bij echtscheiding recht had op vergoeding van het tijdens het huwelijk geërfde geld met een testamentaire uitsluitingsclausule, dat was opgemaakt.

Lees meer...

Mijn opdrachtgever betaalt niet: advocaat inschakelen?

Iedere ondernemer krijgt er helaas vroeg of laat mee te maken: een niet-betalende klant. Als ondernemer heb je wel iets beters te doen dan achter je geld aan gaan, maar hoe zorg je ervoor dat deze klant toch gaat betalen en wanneer is het verstandig om de incasso uit handen te geven?

Lees meer...

Recente blogs

Hoe komt u van uw medeaandeelhouder af?

Wellicht herkent u het wel: u wilt samen met iemand een onderneming starten en besluit hiervoor een besloten vennootschap (B.V.) op te richten. U bent met z’n tweeën, dus u krijgt beiden 50% van de aandelen. Klinkt logisch, toch? Dit zal geen problemen opleveren, totdat er onderling discussies ontstaan en deze discussies dermate hoog oplopen dat u niet langer samen wilt ondernemen. U hebt beiden evenveel zeggenschap, u kunt elkaar niet ontslaan als bestuurder en overeenstemming over het overdragen van de aandelen wordt niet bereikt. En dan?

Lees meer...

Heeft u ook een lening van uw ouders?

Het komt nogal eens voor dat ouders aan (één van) hun kind(eren) een geldlening verstrekken. Om meerdere redenen wordt daarbij vaak afgesproken dat die geldlening pas opeisbaar is op het moment van overlijden van de langstlevende van de twee ouders. Stel dat de ouders (of één van hen) hier later anders over denkt. Kunnen zij die lening dan eerder opeisen? 

Lees meer...

Geen verplichting betaling factuur vanwege COVID-19

Op 1 september 2020 oordeelde de Voorzieningenrecht in kort geding dat een hotel niet gehouden was om de facturen van het schoonmaakbedrijf te betalen. Het hotel en het schoonmaakbedrijf hadden een overeenkomst gesloten in 2016. Het schoonmaakbedrijf meende dat op basis van deze overeenkomst het hotel een bedrag van circa € 28.000,00 per maand diende te betalen voor de schoonmaak van de openbare ruimtes, ongeacht de vraag óf er ook daadwerkelijk werd schoongemaakt. In verband met de intelligente lockdown heeft het hotel in het voorjaar van 2020 tijdelijk haar deuren gesloten. Schoonmaken van de openbare ruimtes was gedurende die periode niet nodig. Desalniettemin maakt het schoonmaakbedrijf aanspraak op betaling van openstaande facturen voor een bedrag van ruim € 200.000,00 voor onder andere de schoonmaak van de openbare ruimtes gedurende de periode dat het hotel haar deuren had gesloten.

Lees meer...
Boers Advocaten bij Twitter
Boers Advocaten bij LinkedIn
Boers Advocaten bij Facebook
Schrijf ons een bericht.

Boers Advocaten gebruikt cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.Niet akkoord? Klik hier voor meer informatie.